Second opinion door een advocaat
Als je een geschil hebt met je rechtsbijstandsverzekering, dan kan je in veel gevallen een second opinion laten uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de voorgestelde aanpak, maar ook als de verzekeraar meent dat de zaak te weinig kans van slagen heeft en er daarom geen dekking is onder de polis. In dat geval kan een beroep worden gedaan op de geschillenregeling. Het volledige dossier wordt dan doorgestuurd naar een advocaat van jouw keuze, die dan een bindend advies geeft over de haalbaarheid van de zaak. Als je gelijk krijgt, dan mag je vervolgens een andere advocaat kiezen de de zaak verder voor je behandelt.
Niet eens met oordeel van rechtsbijstandsverzekeraar over aanpak of haalbaarheid?
Het kan dus lonen om een second opinion aan te vragen. Belangrijk om te weten is wel dat je meestal aan die second opinion gebonden bent. Als die negatief is, dan kan je weliswaar met de zaak doorgaan, maar de verzekeraar vergoedt dan niet de kosten daarvan. Verder is van belang om te weten dat de advocaat die de second opinion schrijft, de zaak vervolgens niet inhoudelijk mag behandelen. Dat is ook logisch: het advies moet volledig onafhankelijk zijn. En dat is het niet als de advocaat een belang heeft bij de uitkomst.
Conclusie
Een second opinion aanvragen kan dus raadzaam zijn als je zeker wil weten of de aanpak van jouw zaak de juiste is. De advocaten van Lexys Advocaten hebben jarenlange ervaring in het schrijven van second opinions voor verzekeraars en verzekerden die een geschil met elkaar hebben. Neem contact op om te weten wat Lexys voor je kan betekenen.